Estuco tadelakt

Tadelakt, kalk sier stuc.SAMSUNG CSC

Tadelakt is een waterdichte stuc met een marmerachtige of natuursteen structuur. Stuc deco lijkt hier heel erg op maar wordt iets anders gemaakt. Ik heb me erg verdiept in soort stucwerk met zuivere kalk als belangrijkste bindmiddel. Met kalk als basis en aangevuld met hoogwaardige bind en vulstoffen kunnen wij elk stucwerk maken van egaal tot stucwerk met meer textuur zoals van marmer. Het afwerken met een coating is minstens zo belangrijk, zo kan het waterdicht gemaakt worden met natuurzeep maar steeds vaker gebruiken we moderne coatings voor een langere houdbaarheid. Goed voor badkamers keukens. Maar het kan ook een matte afwerking worden.

 

 

Aaneengesloten versteend en gemarmerd.oker-rood-estuco rood-estuco

Het bijzondere van dit stucwerk is dat er geen voegen meer zijn en je kunt het stucwerk laten doorlopen van de muur in bijvoorbeeld nisjes en kastjes of een vloer. Het geheel wordt na afwerking met een impregneerlaag en een glanzende was of  met bijvoorbeeld hardwaxolie voor een zeer goede bescherming en waterdichte filmlaag die ook nog eens mooi is.
Ik streef naar maatwerk, want elke ruimte is anders en smaken verschillen nu eenmaal. Maar u kunt er pas echt iets van vinden als u het in het echt ziet. Maak daarom een afspraak en ik laat u voorbeelden zien en spreek met u uw project door.